Sorgligt, men glädjen vinner

 
 
Beroende på om jag får ta ut en semesterdag eller inte, så har jag bara två dagar kvar på jobbet. Har ändå jobbat där i åtta månader nu och det har givit mig så mycket. Kunskap, förståelse, styrka och framför allt känner jag hur jag växt i mig själv. Helt underbart och om ett år eller kanske längre, eller kortare, så kommer jag nog tillbaka, om allt går enligt planerna. Så ser det ut just nu och det gör mig lite glad att tänka på.
 
Jao, videon ovan är min fan-made-video som är andra under loppet av två år och som jag skrev på facebook så är det bra för min sömn att det ej händer ofta. Så som online-spel kan få klockan att springa, så kan redigering av videoklipp göra för mig. Jag vet, nörd, men sant. Jag har sedan länge erkänt mig själv vara en nörd, so live with it. I alla fall, hoppas den får lite mer uppmärksamhet nu när jag bloggar om den, eftersom den inte blivit populär på youtube än. Skapelse från True Blood, den vackraste och sorgligaste scenen därifrån och det är vad jag är svag för. Så snälla se den, och ge mig en liten kommentar ;)

Snart bär det av till jobbet igen

Nu är klockan 05:17 på morgonen och jag ska snart till jobbet. Har en uppmärksamhets-krävande katt runt mig, en Helen i soffan och det goda humöret har jag låtit sova vidare för idag. Hoppas verkligen jag klarar av jobbet idag. Det måste jag. Det är ju bara idag och två jobbtillfällen kvar.
 

Övernattning

Inatt övernattar jag och Cajsa på soffan. Hon tycker det är väldigt spännande!

Idag regnar det och hittade en boll

 
Just nu sitter jag och lyssnar på låten nedan som bakgrunden till regnet utanför. Det är ganska mysigt och ni borde testa att göra det samma. Ett klick är allt som behövs och mitt tjat :)
 
Idag på min lediga dag har jag inte fått gjort ett dugg. Jag försökte ta mig i kragen och bädda rent. Drog av lakanen... and that's it. Måste nog snart sätta dit nya.
 
Det har varit sol och fint idag, men sedan kom molnen, och därefter regnet. Det är först nu jag börjar få energi. Konstigt.
 
När jag vaknade idag var det mitt på middagen. Broder var ute och klippte gräsmattan. Jag öppnade dörren för att få in frisk luft och där ser jag bollen på bilden ovan. Han hade hittat den i buskarna lite längre bort på gräsmattan. Denna boll symboliserar en stor del av barndomen samt syskonbandet mellan mig och min äldsta lillebror. Allt kanske inte cirkulerar runt den, men skulle man sätta en symbol eller sak på oss två kan det nog bli "den-gula-bollen-med-färger-från-cypern". Jag hade för mig att den glittrade också, kanske har bleknat med tiden av åren den legat gömd i buskarna. Eller så har mitt minne blivit förvrängt och gammalt med tiden.
 
Så det var min höjdpunkt för dagen. Njut av låten!
 
RIP Clarence "the Big Man" Clemons

Ingen synd att glädjas åt livet

 
Denna låt gav mig en seger idag.
 
Idag när jag vaknade, klädde på mig och gick till jobbet insåg jag en sak. Jag mår bra. Det har jag gjort länge, men inte på samma sätt. Förutom min förbaskade förkyldning så mår jag perfekt. Jag ser inte tillbaka längre. Jag har fixat jobbet. Jag ska flytta utomlands, stå på egna ben och ge mig in i något jag inte har någon aning om. Kanske inte helt sant det där sista, men ibland överdriver mina känslor. Det är inte ens en månad kvar tills jag landar hos min amerikanska familj. Shit... Shit.

Ett ansikte som inte ser igenom mig

Poor man wanna be rich, rich man wanna be king and a king an't satisfied till he rules everything
 

Igår hade jag nog den mest awesome kväll med min bästa vännina någonsin! Åtminstone en av våra awesome kvällar skapades igår. Vi började tidigt, runt fyra. Träffades, tog en glass i museéparken, och tjöta. Tog oss hem till Julia, såg på filmen "En Dag" med sushi och god efterrätt. Vi bestämde oss för att gå ut för ett glas eller två och så blev det. Vi träffade massor av trevligt folk och nu kommer jag till poängen i detta inlägg. Jag ber om ursäkt i förväg om jag låter bitter, dum i huvudet, arg eller barnslig. Men vi träffade två killar vid baren som båda hade varsin bandtröja, varav en hade Bruce Springsteen, med "Born in the USA"-omslaget. Jag, som det Bruce-fan jag är, blev genast imponerad. Så både jag och Julia pratade lite med honom, diskuterade låtarna, Bossen osv. Hans kompis, som troligtvis verkade avis, eller kände sig utanför, kallade mig för billig "Wanna Be".
...
Vem F*N tror han att han är? Jag blir så ledsen på folk som tror att jag säger saker bara för att imponera på dem, eller visa att jag är bättre, eller vad man nu kan uttrycka det som. Jag sa att jag gillade Three Days Grace och Rise Against. Genast blev jag den flickan som föll för "gitarr-onanerare". Nu berättade jag att jag hade vinyl-plattan som var samma tryck som på killens tröja och istället för att höra en kommentar som "Coolt", eller vad som helst, så får jag "Wanna Be". "Wanna Be"-vadå, exakt? Groupie? Bruce Springsteen är musik för kropp och själ. Det är hans musik som får mig på fötter, som peppar mig till en stor tillställning eller bara ligger som bakgrundsmusik när jag myser i soffan. Så på vilka grunder ger det en främling jag inte känner, rätt att säga att jag egentligen inte gillar hans musik? Ser jag inte ut att vara ett fan? Hur ser ett fan ut? Ska jag gå runt i min bandtröja 24/7, lyssna på honom i en bergsprängare på axeln och skrika "Jag älskar Bruce!!"..... Möjligtvis om jag ska till hans konsert...
 
Det är tråkigt att vara tjej i 20 års åldern och inte bli hörd eller trodd på när man berättar om sin musik-smak som är "rock" från 70-talet. Skärp er, människor därute!
Sådär. Nu har jag fått skrivit av mig lite. Hoppas mina ord gav lite insikt i era dömmande tankar och funderingar. Puss och kram på er!

Jag ska faktiskt bo i Amerika

Den 10:de september kl. 07:10 lyfter mitt plan från Landvetter och jag lämnar Sverige.
 
Jag har nu varit i Stockholm och fixat visumet, vilket inte var helt enkelt. Att höra att man blivit godkänd var en stor lättnad. Inte för att jag inte skulle bli det, men med så många papper som skulle bli rätt innan man kunde resa till storstaden var ett arbete. Men allt är färdigt och fick mig även en liten resa på köpet!
 
 
Lite Brunch med Mig och Migsjälv i Stockholm
Svensexa möjligtvis? Skön utsikt på uteserveringen i alla fall
Man kan inte vara i Stockholm och undvika detta mysiga ställe!
 
På hemresan lyssnade jag bland annat på
  • Badlands
  • Thunder Road
  • Blood Brothers
  • Atlantic City
(Är ni helt främmande med dessa låtar så råder jag er att ta en svängom på spotify)
 
Besökte Bossen på Ullevi i lördags och kan bara säga att det var obeskrivligt. Springsteen har alltid varit ett måste på min musik-lista, men efter den lördagskvällen har jag fått en ny idol att dyrka. Han var värd en väntan på fyra timmar i ösregn och kyla, för att sedan vara med om en, drygt fyra-timmar lång, konsert. Det finns bara ett ord -om jag måste välja: WOW
Tack Bruce för allt du givit världen! Tack <3

RSS 2.0