Underground

Ååh, vad roligt, Moa uppdaterar!!
Eller "Yay, något nytt att läsa".
 
Jag veet, jag låter det gå lite för länge mellan inläggen, eller så kommer allting på en och samma gång. Idag har varit min lata dag, inte gjort någonting. Vaknade 11:30 satte igång datorn, efter någon timma stod jag på crosstrainern, åt mat, städade ytterst lite och nu sitter jag här framför datorn. Inte en jätterolig dag. När jag är ledig måste något hända, för nu önskar jag bara det var måndag så jag fick jobba lite, ha uppgifter att göra. I alla fall! Hade tänkt mig lägga upp lite bilder från igår. Vi har nämligen varit i Connecticut i helgen och bilderna är från ett utav våra stopp. Underground.
 
Gubben som upptäckte grottan var otroligt levande för att vara robot... Makes sense?
Lite Halloween-pynt skadar väl inte?

Sverige-feber på Amerikansk mark

 
 
Jag bläddrade igenom min egna tidslinje på Facebook (vet att jag inte är ensam om att göra detta) och hittade denna länk. Skrev att jag tyckte den borde gått vidare till final i Mello, kom bara på sjätte plats tydligen, vilket betyder, UTE. (Jag vet, Loreen vann jue). Men som rubriken kan avslöja har denna dagen varit lite Sverige-balanserad så hyllar detta inlägg med denna låt jag tycker påminner om riktig svensk sommar.
 
Som sagt: Sverige
Idag började min dag som vanligt, pratade med goa' Helen under rasten, vilket bara var mysigt! :) Därefter skulle jag och lillan på lunch och idag besökte vi en Libanesisk restaurang. Min värdfamilj känner ägarna (eller de som jobbar, är inte riktigt säker på hur det ligger till) och det blev en liten pratstund under lunchen. Denna personal hade tydligen bott i Sverige i ett 20-tal år, så gissa vem som fick prata svenska, med männsikor som faktiskt kan svenska språket? -Jag! :D Min dag blev genast lite mer uppiggande.
Sedan åkte vi till lekplatsen och hade så roligt såå! Trots att det regnat hela förmiddagen.
 
Detta hände för ett par dagar sedan, och tror att bara nordiska människor kan förstå komiken. Andra också, men vad jag nu ska berätta har stärk fördomarna som Norden har om Amerika, på ett ungefär.
Jag brukar ta lillan till musik-klass, en gång i veckan. Snubblade över ett samtal med ett föräldrapar. Vårat samtal gick ungefär såhär (tar det på svenska nu):
 
Familjen: "Vart kommer du ifrån?"
Jag: "Sverige"
Familjen: "Åh, jasså?! Vart i Sverige?"
Jag: "Nära Göteborg" :)
Familjen: "Vi besökte Island en gång!"
...
 
Det var mitt skratt för dagen. Hoppas det fick er att le också, puss å kram! ;)

Herre Gud vad jag uppdaterar!

Hej alla goingar! Idag är jag trött. Så som många andra eftermiddagar när man jobbat, men idag var en av de dagar då lillan inte kom i säng. Så snacka om håll igång i 10 timmar. Fram mot slutet av dagen var vi båda trötta (kunde fortfarande inte få henne i säng) så jag lät henne se på lite Pippi Långstrump. Insåg att jag inte heller sett dem filmerna på jättelänge, så det var roligt för mig också. Hon kanske inte förstod så mycket av det, men Pippis filmer är så teatriska att jag tror budskapet gick fram ändå. Som mycket som det går till en ett-och-ett-halvt-åring :)
 

Nytt beroende nr.31

 Om siffran stämmer vet jag inte. Men det är ett av många beroende som jag haft genom åren. Nu är det serien "Walking Dead". Tre år senare kan jag förstå hur bra den är. Jag har för mig att jag började se på första avsnittet då den var ny men av någon anledning slutade jag. Nu hade jag abstinens på streaming (se online) så jag satte mig för att se "Walking Dead". Ett mästerverk! Trailer nedan ;)
 
 


 
Igår var jag på shoppingtur tillsammans med två andra tjejor :) Min plånbok mådde kanske inte så bra, men jag mådde bättre. Måste erkänna att jag haft lite hemlängtan så det botades med shopping. Vi åkte till Syracuse, vilket ligger ca en timma härifrån, och var i storlek av Göteborg. Hade jag inte haft GPS hade jag varit väldigt lost. Eftersom att jag jämförde Syracuse med Göteborg tänkte jag mig också att vi åkte till Nordstan. Tänk vad fel man kan ha. Nordstan var en myrfis i rymden jämfört med Syr. Mall. Detta hade inte två, men fyra våningar med affärer, och stora "korridorer" med affärer som spred sig mellan våningarna. Det var tur att jag inte var själv där, för hade inte kunnat hitta ut utan hjälp. I alla fall inte rätt utgång, till bilen. Men vi kom dit, fyra timmar i affärer (räckte inte) och sedan hemåt. Gud vad slut jag var när jag kom hem. Men bilder lyckades jag i alla fall lägga ut! Bör snart tillbaka, det fanns en H&M affär där, och på posterna med modeller på ser jag Joel Kinnaman. Plötsligt kände jag mig inte så långt hemifrån, haha.

Shoppingdags i Syracuse -blev succé!

Som sagt så blev det shopping idag efter jobbet, vilket jag blev väldigt stolt över! Är grymt trött så tänker bara lägga upp lite bilder idag. Puss på er mina trogna läsare! :)
 

Nu ska vi ut på fågeljakt!

Idag var det en vanlig au pair dag och måndag. Ny vecka, nya påhitt. Så jag och lillan tog oss ut på upptäcksfärd i trädgården där vi hittade tama påfåglar, blommor, grönt och även syrsor och gräshoppor. Väldigt mysig dag idag, så som många andra! :)

RSS 2.0