PQ-formel intjatad å sim-kort köpt


Jag tog mig faktiskt till simhallen och simmade hela 1000meter! (ser bättre ut att skriva än 1km... tror jag)
Var alldeles mör och go i kroppen med tanke på att jag aldrig gör sånthär. Och eftersom jag köpt 3-månaders-kort är det bara att ligga i. Därför jag kan informera er om att detta kort kostade 615kr. Man tvingar sig till bassängen då man själv lagt ut denna summa. Be sure about that!

Annars har inte så mycket hänt. Gick på mattlektionen på morgonen och fick återuppta gammla minnen med PQ-formeln. De flesta tyckte den var knepigt men jag bara skratta när jag såg den. Därför våran förra matte-lärare gav oss en ramsa för att kunna den utantill.
Nämligen:
Halvera, byt tecken, sätt i kvadrat. Sätt ner, byt tecken, sen e de klart!

Dagens lärdom lärd till övriga världen. Ha de gött tills vi hörs igen! :)
P.s. Det är inte en pyjamas jag har på mig på bilden. Det är fatiskt så jag ser ut.


Sak efter sak fixad och kortet sved


Bara för att Supernatural har pemiär om 23 dagar så lägger jag upp promo-klippet för att värva flera fans av denna underbara seire man inte kan få nog av, trots att den har börjat spåra en aning... hehe.

Igår var jag på torp med underbara Julia. Köpte det mesta, vilket plånboken led av fruktansvärt mycket. Sedan har man betalat hyra för boende i Bullaren, vilket inte heller var den lättaste summan att göra sig av med. Fritidskort fixat och ni som använder sådant vet att det kostar skjortan för att bara vara student (konstigt, eftersom det bara är vi studenter som använder det... logik?).
Har redan blivit av med halva min lön känns det som och det har bara gått en helg. Behöver verkligen ett nytt jobb. Skriver in mig på arbetsförmedlingen nästa vecka då jag kan ta med mig jobb-intyg och betyg. Annars är det ju bara att söka övriga jobb.
Imorgon börar jag träna. Ska köpa 3-månaders-kort på Simhallen så nu ska onyttiga, ohälssamma lilla jag börja träna. OMG...

En liten visning på kläderna jag köpte. En T-shirt från Gina Tricot och en kavaj från H&M. Ganska så nöjd faktiskt. Ville ha ett par skor också, men eftersom det redan skadade min plånbok skulle den nog dö. Så illa var det. Tror jag...

Godnatt folket! Imorgon blir det massa Matte (bok införskaffad så nu kan jag plugga hur mycket jag vill :O) och simmning plus jobbsökande då. Önska mig lycka till! :) <3


Regn smattrar å träffar mitt hjärta


Vilken djup rubrik detta inlägg fick. Ja, så mycket intressant finns nog inte att säga. Igår träffade man människor och hade mysig taco-middag, följt av massa tjejsnack och flum. Idag hade jag kvällen för mig själv. Lyxade till det med en cider, vänner och vattenmeon. Senare nu på kvällen satte jag mig på balkongen med härlig utsikt, en filt omlindad, chokladte och levande ljus. Mådde bättre då :)


Där är det bästa träd som stan känt

Nu är sommaren över och det roliga börjar!
En del kanske skulle tro jag skämtade, men jag älskar sen-sommaren/hösten. Jag har sagt detta i en tidigare blogg; att hösten är den mysigaste årstiden! Människor möts mer, man håller sig sysselsatt (utan att vara skoltrött), mysiga koftor på och varma, luddiga kläder. Filmkvällar är mer naturligt och en varm kopp choklad/kaffe/te framför brasan blir Top-Notché. Kan inte bli bättre!

Som sagt så har nu skolan börjat och Komvux blev nästa hållplats för mig. (Eller Vuxenutbildnngen, med ett mera sofistikerat uttryck). Så matte C på hög nivå och jag avskyr det inte. Tycker faktiskt det är roligt, men det kanske är för att det inte har blivit för svårt ännu. Kanske...
Skulle fixa de klassiska skol-starts-grejorna; pennor, sudd, block och bok. Gick till Åhlés för att hitta hälften av dessa saker och de låg bredvid CD/Film-hyllan. Hittade Säkert!'s album Facit på rea och kunde inte motstå. Detta är stort för att vara mig, då alla som känner mig, vet att jag aldrig köper saker som musik eler film.
Innan denna blogg startades hade jag också lovat att samla på mig alla Disney-filmer, eftersom det är en stor kärlek till mig. Idag började denna insamling och jag har köpt min första film: "Micke och Molle". När jag kom hem satte jag mig för att plugga med Micke och Molle i bakgrunden. Filmen stod på två gånger och jag grät båda gångerna.
Jag tänker på de som aldrig vill se en film för de tycker den är sorglig. Själv älskar jag sådan filmer som kan få mig att gråta. Tycker det är underbart hur bra filmer kan vara som lyckas beröra en människa så tätt inpå.
Tror det är därför Disney ligger så nära hjärtat på mig

Godnatt folket! <3 :)


Mitt "some normal Apple-pie-life"...

Igår träffade jag ett otroligt härligt gäng, även om jag saknade en del (de som inte kom). Det var alkohol inblandat, så kan vara därför. Skratta gjorde jag i alla fall, skrek och var allmänt högljudd. Sådär pinsam som man kan bli. Fast jag har det mottot: Hellre nu än om tio år. Alkoholmängden är dessutom inte för stor och inte stup i veckan. Önskar jag alltid hade möjligthet till ensamhet, för detta var helt underbart, och vill göra om det. Vill tacka alla för att ni vågade er hit och existerar! SÅ stolt och glad över att kalla er mina klasskompisar. Eller i detta fallet tidigare klasskompisar/vänner.

Vaknade upp med ett illamående som varade fram till eftermiddagen. Tack och lov stannade frukosten kvar i magen i alla fall och jag sov mig igenom den mesta av tiden. Men när vi vakna var det mysigt också. Såg på "Water for Elephants" och käkade pizza. När den filmen var klar var även Helen och Julia ute ur huset. Sofia åkte innan jag vaknade. Så kvar var då PowerKingarna och vi såg på Vänner-serien. Jag såg i alla fall, de andra satt i soffan och jag tror de var engagerade att titta. Alltid något! Sedan städade jag och drog mig till mamsen jag inte träffat på länge. Vi åt hennes goda äpple-paj, tog en kopp kaffe och sedan färgade vi mitt hår. Så nu är mitt hår mörkare och rödare. Så som det borde se ut enligt min egna åsikt.

Vill verkligen flytta hemifrån. Insett att det inte kommer hända eftersom jag fortfarande har för lite pengar. Julia med. Det gör ont i hjärtat på mig då jag känner mig så redo. Sådär redo att jag välter över startlinjen. Min längtan och mitt behov känns lika mycket som att jag skulle vara jättekissnödig eller verkligen, verkligen behöver äta. Varför ska det vara så svårt att få som man vill? Hur mycket måste vi kämpa innan vi faller ihop?

Hörde om en linje i Trollhättan som ja blev sugen på att söka in till nästa år. Det handlar tydligen om datorer, skrivning, webbdesign osv. Problemet är: Hur gör jag med mina mäklarplaner och Karlstad? Jobbigt!
På tal om jobb och utbildnig så är det första skoldagen på Komvux imorgon. Spännande och det pirrar lite i magen. Men det är bara positiv och det känns underbart härligt! Absolut :)


Mamma, pappa, farbror, och rasist...


Är inte detta det sötaste ni har sett?! Det tycker i alla fall jag och jag är helt ärlig! Jag vill ha denna morf som husdjur!
Men på tal om något helt annat. Har ju fått ett jobb som medlemsvärvare för Rädda Barnen. Min första dag är utförd och jag har märkt hur svårt det är att göra en bra sak. Pengarna går till att hjälpa barn. Inte bara e i afrika utan även de i Sverige. Jag försökte desperat prata med folk och de sa att de inte var intresserade att ha något. Precis, ni ska inte ha, ni ska ge! Tänk om det var erat barn som blev misshandlat i skolan oc inte vågade berätta? Vill inte ni att de ska få hjälp och må bra?
Nu var inte detta min poäng, utan poängen var att säga att även om det är svårt att få folk att lyssna så är det otroligt roligt att prata med de ändå. De jag får en möjlighet med i alla fall. Det är så många olika människor och folket jag arbetar med har bara varit underbara. Trivs redan och hoppas (och vet ofc) att det kommer fortsätta.

Godnatt folket! :) <3 


Ett år på dagen så jag slutar räkna


SÄTT PÅ LÅTEN OCH KOM IN I MYSSTÄMMNING!
Det är nog få människor som förstår denna rubrik. Men det ska vara så, för mångas bästa. Det är i alla fall ett år sedan idag :) Jag är lycklig för imorgon blir det hemfärd till Uddevalla och sedan vidare till Trollhättan för utbildning. För jag har ett nytt jobb! Och idag slutade jag mitt gammla. Ingen rast ingen ro. Förutom nu ikväll. Och då tänkte jag lägga upp dessa bilder nedan för jag upptäckt glädjen med att ha en webbcam på sin dator.
Detta kanske bevisar hur gammal min förra dator var. Frågetecken.

Sööt...? :O

Mysterisk fjortis :O

Mums :)

GAALEN

Godnatt och jag tackar för mig!

Borde ha beröm för att jag vågade bjuda på mig själv sådär.
faktiskt.
Satte bilden på högsta ljusstyrka... Doesn't it make me look like an angel?? :O:O:O
or just pale like Edward Cullen :O 


Hemlängtan gör ont som mensvärk


Det är bara två dagar kvar i Bullaren. Sedan tar mitt arbets-schema slut och jag har inget här att göra längre. Hur mysigt det än varit med att bo på öppna ängar, vacker solnedgång och kossor på vägen till jobbet så saknar jag det centrala. Saknar lilla Uddevalla därhemma då man vaknade upp, klockan ringde och man hörde bussen passera utanför din gata/fönster. Trodde aldrig jag skulle säga detta, men vad jag har saknat regelbunden kollektivtrafik! Och samtal över telefon utan att det bryts av dålig teckning. Men det jag saknar allra mest i hela vida värdlen är stunder som denna. När man sitter uppe mitt i natten och slöar framför en datorskärm. Men det är inte det charmiga. Det jag saknar är en kopp varm te och min katt bredvid, spinnande till sömns.
Att sakna någon eller en plats gör lika ont i magen som mensvärk!
I alla fall en liten del av den...


It's not PMS ... It's You!

Igår hade jag en botten-dag. Tänker inte beklaga mig, för jag har lovat att inte lägga upp flera "emoinlägg". Jag lider inte av depritioner eller svår barndom, eller vad det än är som får en att må så dåligt. Jag har bara haft en del otur under de senaste två åren. Tack och lov börjar allt bli bra igen. Så jag skyller på stress och hormoner, för det var det som hände igår tror jag. Plus att jag hade otur. Jag vaknar, gör mig iordning och ringer sedan Julia. Planerat att träffas. Hon kan inte, så det blev ett minus redan på morgonen. Sedan avbryts samtalet av dålig teckning. Två minus. Därefter ringer Nordic Fundrasing (där jag ska börja jobba). Ett viktigt väntat samtal som avbryts på grund av teckningen. Tre minus. De försöker ringa upp igen och min mobil dör, laddare borta. Fyra minus. Cyklar till jobbet i motvind, fem minus. Cyklar hem med huvudvärk på kvällen med regn, sex minus. Inte världsproblem, men Moa fick sitt första sammanbrott denna sommaren... eller är det sensommar möjligtvis? Jag vet inte, har inte hunnit njuta av den än xP

Idag har i alla fall varit en mycket bättre dag. Dessutom är jag ledig. Dock skulle ju Julia kommit hit, och oavsett hur mycket jag saknat henne här, så har jag överlevt. Fick tag på en del filmer, denna gången inte skräck, thriller eller action (har bott med Lara, kärlek/drama är inget alternativ för henne...-.-). Men nu har hon åkt till England så jag är helt själv för tillfället, så får göra vad jag vill. Jag får lyssna på smör-musik och jag får se på hur mycket kärlek/drama-filmer jag vill nu =) Satt och letade efter fler filmer och hittade "The Vow" (som är i trailern ovan). Bölar och skriker redan nu. Vill se den och den ska tydligen ha premiär på alla hjärtans dag, enligt USA iaf. Men till poängen. Denna dag har inte blivit en flopp. Mår redan bättre, så gårdagen skyller jag på mina hormoner. Jag ber om ursäkt för alla som kom ikläm, inkluderat Lara. Förlåt!


I can fake my death through Aids


Sitter och ser på Chucky efter att ha sett I Love You, Phillip Morris, Harry Potter: and the Goblet of Fire och X-Men: First Class. Eftersom jag bloggar samtidigt blir jag lite distraherad. Men det är härligt med det i bakgrunden, konstigt nog :) Kommer inte på något vettigt att skriva, så lägger in ett klipp istället.
Godnatt folket! :)


Lösningar löses and we'll kill Bill

Stressen har lugnat ner sig en aning... För jag dödade Bill. Nej, skoja bara. Har varit jobbiga situationer mellan jobb, jobb och frihet. För att inte bli för personlig kan jag bara meddela att problem kan alltid lösas, hur jobbiga de än verkar. Dock oroar jag mig för mina besparningar till Grekland nästa sommar... Hur i helskotta ska detta gå? Som sagt, lösningar finns alltid, så det är bara att börja lösa detta nu med en gång antar jag.
Information: Det är bestämt att Grekland är en resa som ska återupptas. Så nästa sommar åker jag förhoppningsvis iväg igen. Om pengar, tid och omständigheter vill fungera perfekt.

Lara har utbildat mig i ytterligare en Quentin Tarantion-film: Kill Bill (volym 1+2). Jag har tidigare sett Inglorious Bastards och Reservoir Dogs. Jag har gillat filmerna innan, men jag är övertygad. Älskar denna man och hans konstverk. Utan tvekan. Detta är filmer jag kommer lägga på min inköpslista. Heltklart! ^^
Nu ska jag käka och sticka till jobbet. Cykla är underbart! ....


I need you to slow me down now...Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag kanske har en stress-syndrom på ett vänster för jag lugnar aldrig ner mig. Jag måste hela tiden göra saker, 24/7. Det spelar ingen roll vad det är, bara saker fixas. Det kan vara allt från att jobba till att rensa skräp inne på vinden... Gör detta mig knasig?
I need some help!


Glass är tjockt, NOT

Idag har jag varit på anställningsintervju i Trollhättan. Jobbet jag söker är medlemsvärvare och om jag har tur så ringer de senare idag och medelar mig om jag fått platsen. Detta hoppas jag mycket på för jag vill jobba! :)


Igår vandrade jag kungsgatan uppåt på väg hem en solig eftermiddag/kväll. Det var varmt och lite fuktigt. Jag är just nu i min jobbiga vecka då jag går bergsärkargång på allt som innehåller socker, fett, god smak så att säga. Detta är fullt normalt för alla människor med bröst och vagina. Så om jag blir sugen på en glass och köper den på vägen hem, samt äter den, varför ser människor på mig med blickar som säger "Vad knäpp hon är", eller "Borde hon verkligen äta den där?". Då säger jag bara en sak till er: "Jag får äta vad f*n jag vill, när jag vill, vart jag vill!" Varför lever vi i ett samhälle där man inte får äta glass på vägen hem??! Tycker detta borde ändras på!
OMEDELBART!


Drömlägenhet och referensnummer

Är fortfarande fast besluten på att jag ska flytta hemifrån. Men för att flytta hemifrån måste man ha pengar och en fast inkomst...

Idag fick jag reda på att CSN inte kommer bidra med sin underbara hjälp eftersom jag tydligen pluggar för lite... Jaha.

Då fick jag en såndär liten panikattack. Den där man kan känna när ens värld går under, ni vet. Så jag satte mig vid arbetsförmedlingens hemsida och skummade igenom en del annonser. En del riktigt intressanta. Känner mig duktig som har tagit itu med det idag i alla fall. Så var ju tvungen att blogga om det.

När detta var klart tittade jag lite på lägenheter, bara för skojs skull. hittade en ganska lovlig. Men den är nog borta innan varken jag eller Julia hittar pengar för den :P ...

Nä, nu ska jag ta en paus från allt detta vuxna genom att gå och se på Iron Man tillsammans med Lara :)
Godnatt folket och så ses vi när vi ses om vi inte ses tidigare!


Brukar ligga vaken å tänka på digJag älskar dig.... Jag får älska dig. Jag saknar dig. Ägnar dig en tanke och sedan är du borta.

Ordning å reda, pengar på lönecheck

Det har varit en liten paus sedan senaste inlägget. Som vanligt. Nu sitter jag uppe, mitt i natten, igen. Fastän jag inte borde. Jag vet, skäms på mig! Jag vet ju att jag bara blir trött dagen efter, så varför fortsätter jag? Men jag gör det ju ändå bara när jag vet att jag kan sova längre på morgonen, så det är väl lite ordning och reda på mig i alla fall.

Jag har arbetat på bra tycker jag. Det är slitsamt, men det är bra pengar och det är något jag behöver extra i dessa svåra stunder som student med drömmar. Söker redan nytt jobb för att ha något när mitt schema tar slut.

Jätteroligt inlägg detta!........ NOT!
Därför bifogar jag en bild jag hoppas ni skrattar lite åt i alla fall. Jag blev bedd om att cencurera namnen, vilket är helt förståligt....


RSS 2.0